Звіт щодо проведення заходів, присвячених Дню Соборності України

22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу. Акт Злуки був не випадковим явищем, а наслідком і вершиною об’єднавчого руху, що тривав від середини ХІХ ст. на українських землях, які були у складі різних держав. Незалежність і соборність є запорукою виживання української державності. Балаклійський ліцей №1 ім. О.А. Тризни традиційно долучився до відзначення цієї знаменної події. У рамках запланованих заходів 19-21 січня 2022 року учні 9-11 класів з учителями історії закладу освіти відвідали тематичну виставку Українського інституту національної пам’яті у Балаклійському краєзнавчому музеї на тему «Українська революція 1917- 1921: регіональний вимір». Екскурсовод Кулініч Тетяна Борисівна запросила до інтерактивної подорожі, яка надала можливість учням ознайомитись з історичними писемними та фотоджерелами. Протягом святкування працювала лекційна група 8 – 9 класів, яка ознайомила здобувачів освіти 1-11 класів ліцею з тематичною інформацією щодо історичного значення Соборності України. Також діяла виставка творчих робіт учнів 5-11 класів на тему «Наша сила в єдності». Під час перерв відбувалася демонстрація тематичних відеосюжетів «Україський шлях до Соборності у ХХ столітті». Учитель історії Олізаренко Регіна Сергіївна з учнями 5-11 класів провела акцію «Живий ланцюг Соборності», яка присвячена єдності української держави. У рамках відзначення Соборності України учитель історії Калугіна Юлія Володимирівна та учениця 6-А класу Дорохова Вероніка взяли участь в обласному етапі фотоконкурсу «Україна – це ми»! Учитель фізичної культури Китайгородський Андрій Васильович та вчитель історії Пахомова Олена Олексіївна підготували команду учнів 7-11 класів Балаклійського ліцею №1 ім. О.А. Тризни до Марафону Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), присвяченому Дню Соборності України.

День Соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель, до якого активно долучилися учні Балаклійського ліцею №1 ім. О.А. Тризни та мали змогу виявити власну громадянську позицію, яка згуртовує не лише освітній простір нашого ліцею, а й нашу спільну громаду.

/Files/images/21.01.2022.1.jpg/Files/images/21.01.2022.2.jpg/Files/images/21.01.2022.3.jpg/Files/images/21.01.2022.4.jpg/Files/images/21.01.2022.5.jpg/Files/images/21.01.2022.6.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 47